Tips redaksjonen
14.12.2009

Nilan vinner energikampen

Varmepumpeteknologi fra Nilan spilte en sentral rolle da vinnerprosjektet skulle kåres i den store prestisjefylte solenergikonkurransen sponset av det amerikanske energidepartementet ble arrangert for tredje gang på plenen foran Det hvite hus.
Det er studenter fra de fremste universiteter i verden som konkurrer i en slags tikamp, der målet er å bygge det mest energiriktige huset.


Dansk oppfinnelse
Siden ordet tikamp brukes, indikeres det at mange parametre måles. Ut av 20 deltakende universiteter ble prosjektet fra Technische Universität Darmstadt vinneren.

Varmepumpen som er brukt for å forsyne huset med energi og fordele solvarmen, er en dansk oppfinnelse.

Nilan VP 18 Compact tar ikke mer plass en et lite kjøleskap og har et elforbruk til drift på beskjedne 0,5 kW.


Teknologisk seier

Administrerende Direktør Torben Andersen i Nilan sier i en kommentar: – Vi er meget stolte av å få være med på denne teknologiske seieren. Det viser at vi og våre varmepumper er i verdensklasse.
  
I tillegg til ”vidunderhuset” som vant konkurransen i USA, er Nilan VP 18 Compact allerede installert og i full drift i mer enn 1000 lavenergi- og passivhus i Europa.

Foregangsland som Sveits, Østerrike og Tyskland har de fleste, men stadig flere land kommer etter.

Også her i Norge, der Kompetansesenteret Klima & Varmeteknikk i mange år har vært forkjemper for disse energiriktige og inneklimavennlige danske løsningene, er fagansvarlig Terje Michelsen meget positiv med tanke på fremtiden for nettopp dette produktet.


Intelligent løsning

– Vi merker helt klart en sterkere etterspørsel etter klokere løsninger også på ventilasjon og varmepumper.

Kundene ber om mer dokumentasjon, og det er jeg glad for. Det skjerper hele bransjen, understreker daglig leder Thorbjørn Nilsen i Klima & Varmeteknikk.


Dette er KVT

KVT i Moss er kjent som et kompetansesenter innenfor varmepumper, ventilasjon og inneklima.

Bedriften feiret sine første 25 år i fjor. Egenutviklede systemer som varmepumpene i Stinger Plus-serien (luft/vann), Stinger Air og ventilasjonsaggregater fra danske Nilan og svenske LTS er noe av det som står på produktspekteret.

1. januar i år åpnet KVT et nytt Regionsenter Vest i Bergen.


Komplett varmesentral

Nilan VP18Compact er et balansert ventilasjonsaggregat med en passiv varmeveksler med temperaturvirkningsgrad på 85 prosent.

I tillegg finnes det en avtrekksvarmepumpe som varmer opp forbruksvann, som også kan kjøle friskluften om sommeren.
  
VP18 Compact kan også utstyres med en integrert vann/vann eller luft/vann varmepumpe som dekker oppvarming av boligen.

Dette gjør at man får en komplett høyeffektiv energisentral for ventilasjon, oppvarming og tappevann i en og samme enhet.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1