Tips redaksjonen
17.11.2009

Alt om varmepumper i ny nettportal

2. november ble varmepumpeinfo.no lansert – et nettsted der all relevant informasjon om varmepumper for husholdninger er samlet på et sted.
Målet med nettsiden er å gi forbrukeren uavhengig informasjon som gjør det lettere å ta riktige beslutninger ved kjøp og installasjon av varmepumpe samt veiledning til de som allerede har installert varmepumpe.

Mer enn 450 000 husstander i Norge har nå installert varmepumpe i eneboliger, rekkehus, leiligheter og på hytter.

Nå finner vi en varmepumpe i hver 5. Enebolig, og antallet øker fortsatt i samme høye takt som vi har sett de siste årene.

For å gjøre det enklere for dem som vurderer å installere varmepumpe, har Norsk Varmepumpeforening (NOVAP) nå lansert en egen nettside for forbrukerne.


Forbrukerne skal få oversikt og kunnskap
– I dag kan markedet for varmepumper for noen forbrukere fremstå som uoversiktlig, og vi ønsker å bidra til at forbrukere kan gjøre trygge kjøp og få en varmepumpeløsning som gir høy energibesparelse, sier Bård Baardsen, daglig leder i NOVAP.

– Nettsiden vil også gi informasjon til dem som allerede har installert varmepumpe, og som ønsker å oppnå best mulig drift av varmepumpen.
  
– Det er stor forskjell på ulike varmepumpesystemer, og det er viktig for forbrukerne å få en oversikt over alternative løsninger før de tar en beslutning, fortsetter Baardsen.

– For at et varmepumpesystem skal fungere, må det installeres av fagfolk, og på nettsiden kan forbrukere finne frem til firmaer som leverer varmepumper i deres distrikt.

Spennende utvikling
Salget av varmepumper er fortsatt meget bra, og varmepumper vinner stadig nye markeder.

– Etter at varmepumper i mange år har vært svært populært i eneboliger, er det nå mange boligblokker som vurderer å installere varmepumpe, forteller Baardsen.

– Det er også mer enn 100 000 oljefyringsanlegg som skal skiftes ut, og da er varmepumpe et svært aktuelt alternativ.

Disse målgruppene vil finne mye nyttig informasjon på varmepumpeinfo.no.

www.varmepumpeinfo.no er utviklet og blir driftet av Norsk Varmepumpeforening.

 

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1