Tips redaksjonen
17.11.2009

Suksess for turdeling på Internett

På kort tid har 100 000 nordmenn besøkt Statskogs nye turportal GodTur.no.

Portalen åpnet i mai og har hatt stor pågang.
  
– Vi ante nok at det kom til å bli en populær tjeneste, men dette er likevel en overraskende god respons.

Turportalen har cirka 900 nye brukere hver dag, så her er det nok snøballeffekten som har satt inn. Folk tipser videre, sier Torkel Skoglund i Statskog.
  
Google Maps har vært tilgjengelig i lengre tid, men kartet du finner der, har verken stier eller høydekurver inntegnet og egner seg derfor dårlig til turer i naturen. På GodTur.no har kartene alle nødvendige detaljer tegnet inn.

De er også utstyrt med en skyggeeffekt, slik at landskapet gjengis med en tredimensjonal effekt.


Brukerstyrt

En viktig funksjon med en turportal er at brukerne kan tipse hverandre om turer.
Mer enn 800 turforslag ligger nå inne på GodTur.no.

Fotturer, sykkelturer, kanoturer og fisketurer er tegnet inn i kart som kan skrives ut, sammen med bilder og beskrivelse av turen. Portalen har også et stadig økende tilfang av lokale toppturer.
  
– Dermed ligger store mengder av gode turtips bare et par tastetrykk unna. Turportalens slagord er ’’Inn på nett, ut på tur’’, sier Skoglund.
  
Mange legger også inn tips om severdigheter. Slik blir friluftsliv kombinert med lokal kulturarv.
  
Turene er lagt inn av brukerne selv, av turoperatører, frivillige organisasjoner og andre. Blant annet har Statskogs samarbeidspartner Friluftsrådenes Landsforbund vært aktiv bidragsyter.


Finn snødybden

Du velger langt på vei selv hvilken informasjon kartene skal inneholde. Ved å velge såkalt temalag kan du for eksempel skrive ut kart som viser hvilke fiskearter som finnes i vannene i området du har tenkt å gå i.

Eller du kan krysse av for rasteplasser, åpne husvære, Statskogs utleiehytter, gapahuker eller hengebruer.
 
I sommer kom også 700 badeplasser inn i portalen.
  
– I forkant av skisesongen har vi også fått på plass snødybde, nysnødybde og skiføre som egne temalag, sier Skoglund.


Kjerag pop

Etter tidsbruken å dømme faller portalen i smak hos dem som logger seg på. En gjennomsnittlig bruker er inne i underkant av fem minutter og besøker åtte forskjellige sider hver gang.
  
– Det er veldig bra, nettsurfing er i utgangspunktet en rastløs aktivitet. Det tyder på at folk finner ting de liker, sier Skoglund.
  
Blant de mest populære turmålene på GodTur.no er Kjerag, med sine majestetiske tusen høydemeter rett opp fra Lysefjorden og den spektakulære Kjæragbolten kilt inn i kløften på toppen.
  
GodTur.no har også sjøkart og flybilder.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1