Tips redaksjonen
28.08.2009

Rekordmange verdensnyheter på HI-messen i Herning

Nyhetene står nærmest i kø når en av Skandinavias største industrimesser, HI 09, åpner dørene i MCH Messecenter Herning 1.–4. september.
I alt vil det bli presentert 228 godkjente nyheter, hvorav 93 verdensnyheter.

Når industriens fagfolk og beslutningstakere besøker HI 09 1.–4. september i MCH Messesenter Herning, kan de glede seg til å stifte bekjentskap med et stort antall spennende nyheter i form av produkter, løsninger og prosesser.

Rekordmange utstillere har sendt inn sine nyheter til offisiell bedømming og godkjenning på HIs nyhetssystem HI Marks, som ble introdusert i 2007.

Resultatet foreligger nå i form av 228 godkjente nyheter, som er tildelt fra én til tre stjerner, alt etter nyhetsverdi.

Av disse er 93 verdensnyheter mot tidligere 22, og det er tre ganger så mange som for to år siden.

93 verdensnyheter
– Det er utrolig positivt at vi opplever så mange nyheter og ikke minst en eksplosiv vekst i verdensnyheter.

Det er en gledelig utvikling at HI og MCH Messecenter Herning er i stand til å presentere så mange verdensnyheter midt i en finanskrise, da den internasjonale konkurransen er større enn noensinne.

Det betyr at HI-messen har posisjonert seg internasjonalt som et viktig sted for industrien til å presentere sine nyheter.

Det er sterkt, uttaler Henrik G. Larsson, centersjef ved Teknologisk Institut i Århus samt medlem av dommerkomiteen vedrørende HI Marks.

Flest automatiseringsnyheter
Den ”messen i messen” som byr på flest godkjente nyheter, er Automation med hele 146 nyheter, herav 65 verdensnyheter.

De øvrige nyhetene fordeler seg slik: Electronics 19, Subsuppliers 19, Logistics 18, Workplace 13, Innovation 7 og Woodtech 6.


Stor interesse for Opfinder- og Idékonkurrence

Også messens store Opfinder- og Idékonkurrence med premier til en verdi av over 600 000 kroner opplever en økning i antall påmeldinger.

I år er det 201 påmeldinger til konkurransen mot 142 i 2007.
  
– Jeg er nærmest overveldet. Vi har overraskende nådd den magiske grensen på 200, og det er 42 % flere enn for to år siden.

Forslagene kommer fra både private oppfinnere og virksomheter, og det er gledelig å konstatere at oppfinnerkraften er stor også hos de mindre virksomhetene, sier virksomhetskonsulent Poul Damgaard Sørensen, Veksthuset Midtjylland. Opfinder- og Idékonkurrencen arrangeres i et samarbeid mellom De Regionale Væksthuse og MCH Messecenter Herning.  

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1