Tips redaksjonen
06.07.2009

700 000 lesesvake får ny hverdag

30 % av den voksne, norske befolkningen sliter med lesevansker, spesielt lesing på Internett.
Dette er et stort problem for den enkelte - og også et stort demokratisk problem da de i liten grad får adgang til offentlig informasjon.

lesePILOT 2.0 er lansert i et samarbeid mellom eFaktum ApS i Danmark og VoiceASP AS i Norge. Det som er spesielt med lesePILOT 2.0, er at brukeren bare merker av den teksten han vil ha lest opp, så finner lesePILOT selv ut om teksten skal leses opp på norsk, engelsk, spansk eller tysk. I alt åtte språk er dekket.
  
– lesePILOT 2.0 er en intuitiv og brukervennlig løsning. En av fordelene er at uttaleleksikonene ligger på en sentral server, slik at brukerne til enhver tid får best mulig kvalitet på opplesingen, sier daglig leder i VoiceASP, Stein Stølen.
  
–Vi tror at mange bedrifter og offentlige organisasjoner vil gi sine brukere adgang til å bruke lesePILOT 2.0. Det vil fremme produktiviteten, også for dem som ikke har lesevansker.

En kan eksempelvis lytte til en lengre artikkel, samtidig som en skriver en mail om emnet, legger Stølen til. Først ute er Kristiansand kommune. lesePILOT 2.o kan testes ut gratis i 14 dager.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1