Tips redaksjonen
03.06.2009

Designpris til grisedigg mat

Under årets NM for studentbedrifter i regi av Ungt Entrepenørskap var Norsk Designråd samarbeidspartner i utdelingen av Designprisen 2009.
I år var det Sprøtt SB fra Høyskolen i Akershus som vant med sitt produkt av ribbesvor, Grisedigg.
Når jula ringer inn og ribba tas ut av ovnen, er det ikke alle forunt å få sprø svor på ribba. Dette var utgangspunktet for at fire studenter startet opp firmaet Sprøtt SB, som hadde som formål å tilby et sprøtt produkt av grisesvor med høy kvalitet.


Stort potensial

Grisedigg kan brukes som erstatning til mislykket svor på ribba, men også som supplement til en vellykket, ettersom den knaskende gode svoren på ribba ofte ikke er tilstrekkelig. Dette gjør at folkene i Sprøtt SB har stor tro på produktets potensial inn mot hjemmemarkedet samt restauranter og hoteller som vil garantere sprø svor på juletallerkenen.
Det var representanter fra Innovasjon Norge, Virtual Garden og Norsk Designråd som kom frem til vinneren, og i juryens begrunnelse het det blant annet: "Produktet fanger umiddelbart din oppmerksomhet og kommuniserer klare produktfordeler.
De har utmerket seg i forhold til sine konkurrenter med helhetlig designtenkning med tydelig forankring i forretningsstrategien.
Bedriften tar utgangspunkt i en lavt utnyttet råvare og tilbyr et høyverdig kvalitetsprodukt. De har med humor og et enkelt grafisk utrykk greid å kommunisere riktige verdier i forhold til produktet.
De oppleves som entusiastiske, noe som skaper troverdighet og et sterkt etterlatt inntrykk."


Lykkelige vinnere

Studentbedriften Sprøtt SB består av Trine Vik, Kristin Willadsen, Kim Michael Krohn og Hans‐Erik Slokvik, alle studenter ved yrkesfaglærerutdanningen ved Høgskolen i Akershus. Til sammen har de fire studentene fem fagbrev og et svennebrev fra bransjene kokk, servitør og konditor. De var naturligvis meget fornøyd med prisen.
– Dette er kjempemorsomt! Vi har prøvd å skape et humoristisk uttrykk samtidig som designet skal være innbydende og delikat, fortalte de lykkelige vinnerne.


Storeslem til Ålesund

Høgskolen i Ålesund tok storeslem under årets NM for studentbedrifter med hele fire av sju førsteplasser. Blant dem vant VibraTools SB den gjeveste av dem alle; Norges Beste Studentbedrift 2009. Med sitt nyskapende verktøy for murerbransjen skal VibraTools SB representere Norge på EM i Danmark 24.–26. juni og vil fremskynde patentsøknaden slik at de kan vise frem produktet i sin helhet.
– Dette var utrolig gøy! Vi har blitt kjempegodt mottatt i industrien og næringslivet og har fått masse hjelp underveis, ikke minst fra Høgskolen, sier daglig leder Svein Even Blakstad.


Vinnere på NM for Studentbedrifter 2009
Totalt konkurrerte de deltakende Studentbedriftene i sju forskjellige konkurranser under NM for Studentbedrifter. Vinnerne i de ulike sju konkurransene ser du nedenfor:

· Innovasjonsprisen (i samarbeid med Innovasjon Norge): – VibraTools SB fra Høgskolen i Ålesund

· Designprisen (i samarbeid med Norsk Designråd): – Sprøtt SB fra Høyskolen i Akershus

· Økonomi- og regnskapsprisen (Samarbeid mot svart økonomi og Skatteetaten): – SafeStep SB fra Høgskolen i Telemark

· Manpowerprisen for Beste HR-bedrift: – Beltech SB fra Høgskolen i Ålesund

· Nordeaprisen for Beste forretningsplan: – VibraTools SB fra Høgskolen i Ålesund

· Ferdprisen for størst internasjonalt potensial: – 360 Innovator fra Høgskolen i Telemark

· Beste studentbedrift
1. plass: VibraTools SB fra Høgskolen i Ålesund
2. plass: Smart Light SB fra Høgskolen i Telemark
3. plass: Perfect Move SB fra Universitetet i Agder

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1