Tips redaksjonen
03.06.2009

Rekordstort hydraulikkaggregat fra Systemhydraulikk

Systemhydraulikk har levert et rekordstort hydraulikkanlegg til Hydranors nye fabrikk på Kongsberg. Anlegget skal benyttes til testing av ventiler og systemer.

For å dekke Hydranors behov har aggregatet en installert effekt på 600 KW og en pumpekapasitet på 1200 liter/minutt.
– Dette er det største hydraulikkaggregatet Systemhydraulikk har levert til norsk industri, sier prosjektleder Terje Ulvik i Systemhydraulikk.
Leveransen har en verdi på rundt to millioner kroner.


Egen konstruksjon

Systemhydraulikk har egen prosjektavdeling og verksted på Skedsmo. Prosjektavdelingen har stått for utvikling, beregninger og konstruksjon av det nye hydrauliske anlegget. Selskapets montører har tatt seg av montasjen i verkstedet og ute hos kundene.
Hydraulikkanlegget er et konstanttrykksystem som gir trykkolje til flere arbeidsstasjoner i fabrikken.
– Dette systemet gir den mest funksjonelle og fleksible løsning for testing og kvalitetssikring av Hydranors produkter, sier Ulvik.


Stor ordremengde
Systemhydraulikk er en av flere datterselskaper i Hydexgruppen. Gruppen hadde et toppår i fjor med en omsetning på 137 millioner kroner.
– Utviklingen hittil i år ser svært bra ut. Vi har ikke regnet med vekst, men fortsetter utviklingen, vil vi oppnå den samme omsetningen for gruppen som den vi hadde i fjor, sier administrerende direktør i Hydex Steinar Haugnes.
Han forteller at selskapet har fått flere nye kunder, har høy aktivitet på vedlikeholdsarbeid og har flere tilbud ute, blant annet på pumpestasjoner til undersjøiske kabler.
Vi holder på med en større leveranse på to slike pumpestasjoner til Kina, sier Haugnes.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1