Tips redaksjonen
03.06.2009

To designpriser til Whirlpool

Framtidens økologiske konseptkjøkken, Greenkitchen og stekeovnen Glamour Oven gikk begge av med førstepremie i sine respektive kategorier i iF Product Design Awards 2009.
iF International Forum Design e.V. er en uavhengig organisasjon med røtter i designmessen i Hannover, som siden 1953 har utpekt produkter for beste design i ulike kategorier. 
Prisen er internasjonal, og i år fikk to produkter fra Whirlpool denne flotte utmerkelsen, Greenkitchen og Glamour Oven.


Europeisk innbyggingssprogram
Whirlpool Glamour Oven og Greenkitchen er en del av Whirlpools europeiske innbyggingsprogram. Begge var presentert ved Eurocucina 2008, som ble holdt på berømte Salone del Mobile, den internasjonale design- og møbelmessen i Milano.

– Utmerkelsene er et bevis på at Whirlpools forskning og strategi er med på å utvikle miljøtilpassede produkter og inntar dermed en tetposisjon på markedet.
Frukten av dette ser vi nå gjennom de produktene i Green Generation som lanseres i løpet av dette året, sier Boye Ragner, Commercial manager, Whirlpool Norge. 
De to designede innbyggingsproduktene har vakt stor interesse i Europa, og Whirlpool i Europa vil starte produksjon og markedsføring av Glamour Oven i inneværende år.

 
Innovative detaljer
Glamour Oven er en stekeovn med stilren design og innovative detaljer, som inkluderer et grafisk touch-betjeningspanel.
Stekeovnen har fem forskjellige tilberedningsprogrammer, et nytt viftesystem og 6th sense varmeteknologi med dampfunksjon. Når stekeovnen slås på, skifter grafikken avhengig av hvilket program som er valgt.

– Vi er glade over å ha vunnet iF Product Design Award for to av våre viktige designprosjekter. "Less is more" er filosofien bak Glamour Oven.
Minimalistisk design er et uttrykk for vår hensikt med å kunne glede og engasjere dagens brukere med et elegant produkt, sier Alessandro Finetto, Director Global Consumer Design, Whirlpool Europa.


Innovative funksjoner
Greenkitchen er et konseptkjøkken med mange innovative funksjoner og detaljer.
Den største nyheten er at kjøkkenet har et eget økosystem, som er basert på kretsløpsprinsippet. Som et eksempel kan nevnes at spillvann fra varmtvannskranen tas vare på, for å varme opp vannet til oppvaskmaskinen. Et annet eksempel er at kjøkkenet har en egen vinterhage med friske urter året rundt. Ved gjenbruk av varmen og ved å ta vare på fuktigheten, spares inntil 70 prosent energi.

Greenkitchen fikk nylig også prisen Gold SPARK Award.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1