Tips redaksjonen
03.06.2009

E-handelsprisen 2009 til Brødrene Dahl

Den danske VVS-leverandøren Brødrene Dahl har vunnet E-handelsprisen 2009 for sin satsning på elektroniske handelsløsninger.
Prisen ble vunnet i konkurranse med 200 andre leverandører i ulike kategorier.
Den danske grossisten av VVS-artikler, et søsterselskap av norske Brødrene Dahl, fikk prisen i kategorien "beste B2B e-commerce løsning i 2009". Prisene deles ut årlig av bransjeorganisasjonen FDHI.

Brødrene Dahl vant prisen for sin e-handelsportal som brukes av grossistens forhandlere og samarbeidspartnere.
Løsningen bygger på Lawsons ERP-løsning, Lawson M3, og Lawsons egen e-handelsløsning. Handelsløsningen er svært enkel å bruke, og bidrar med å gi økt service og leveringshastighet. En ordre som bekreftes i systemet før kl. 17.30, leveres til kunden morgenen etter.

– Nå handler over 8000 av våre kunder via nettet, og dette salget står nå for en betydelig del av vår totalomsetning.
Vårt mål er å øke denne andelen ytterligere gjennom overvåkning av kundeadferd og stadig forbedringer, sier Steen Petersen, direktør for e-handel ved Brødrene Dahl.

Brødrene Dahl har 52 butikker over hele Danmark, og totalt 127 000 produktkategorier. Samtidig er det en stor miks av ulike forhandlere og kunder.
Med en nettløsning får kundene en enklere tilnærming til butikken, samt at Brødrene Dahl reduserer sine administrasjonskostnader og øker ordre-, produkt- og serviceprosessen.
Selskapet fikk prisen for sin tydelige e-handelsstrategi, eierskap og tydelige fokus.

– Vi har investert i en utvidelse av vår forretningsmodell utover det som er vanlig for grossister i vår bransje. Ved å bruke moderne teknologi har vi utviklet oss med å finne nye forretningsmuligheter for våre kunder.
Nå tilbyr vi våre kunder både en vanlig handel i våre butikker, via EDI og gjennom vår e-handelsportal, sier Petersen.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1