Tips redaksjonen
03.05.2009

Sluttrapport fra CeBIT 2009

Konklusjonen etter CeBIT 2009 er klar – her var det mange optimistiske tegn for den internasjonale IKT-verdenen.
– Storparten av de 4300 utstillerne fra 69 nasjoner fattet nytt mot på messen, sa Ernst Raue, medlem av direksjonen hos messearrangøren, Deutsche Messe.
Mange utstillere og besøkende reiste tilbake fra Hannover med håp om fulle oppdragsbøker og en solid basis for nye forretninger.

Årets CeBIT hadde mer enn 400 000 besøkende – en nedgang på 20 % i forhold til fjoråret. Men andelen fagbesøkende steg radikalt, noe som førte til at forventningene hos mange utstillere ble mer enn innfridd.

– Bedrifter som hadde forberedt seg godt, fortalte om økning på opp mot 20 % flere forretningskontakter enn tidligere år, bekreftet Raue.

– Hvis man tar alle viktige parametre med i betraktning, hadde faktisk CeBIT 2009 samme høye nivå som i 2008, og vi som messeselskap er svært fornøyd med forløpet. Årets CeBIT er en god investering for så vel utstillere som besøkende – det var en svært effektiv messe, sa Raue.

Antall utenlandske besøkende lå som tidligere på ca. 20 %, dvs. ca. 80 000 personer.
Nedgangen fra Asia ble erstattet av flere besøkende fra Midt-Østen og Amerika.

Guvernøren i partnerstaten California, Arnold Schwarzenegger, la an riktig tone i sin åpningstale.

– Hans optimisme og pågangsmot styrket IKT-industriens vilje til å utnytte alle muligheter, sa Raue. – Disse impulsene syntes å ha hatt innvirkning på alle deltakere.


Global conferences
Raue uttalte at CeBIT hele tiden utvikler seg positivt som sentral kommunikasjonsplattform for den internasjonale IKT-bransjen og dens brukergrupper. Gjennom samarbeidet med "CIOcolloquium" – et uavhengig nettverk av IT-sjefer i de største tyske bedriftene – førte CeBIT tilbud og etterspørsel sammen på høyeste nivå.

– Den store interessen for CeBIT Global Conferences understreker betydningen av å møtes ansikt-til-ansikt for å debattere og utveksle ideer – spesielt i disse krisetider. Listen over årets innledere er som å lese "Who’s Who" i IKT-industrien, sa Raue.

CeBIT hadde besøk av over 100 politiske delegasjoner fra hele verden – også et tegn på at messen ansees som en viktig næringspolitisk plattform.


Energieffektivitet og kostnadsreduksjon
Hovedtemaene i år var konsentrert rundt temaene energieffektivitet og kostnadsreduksjon.

I "Green IT World" viste internasjonale konsern at grønn teknologi kan forbedre kostnadsstrukturen i bedrifter vesentlig.

Innenfor "Webciety" var forretningsorienterte internett-anvendelser og -forretningsmodeller i fokus.

–Spesielt dette konseptet var en suksess, og mange nye bedrifter var på plass. Nesten halvparten av utstillerne i "Webciety" har bekreftet at de kommer tilbake neste år, sa Raue.
"AutomotiveDAY" var også svært populært.
Arrangøren planlegger å fortsette denne vertikaliseringen for å gå enda dypere inn i forskjellige temaer.

Nye generasjoner "Smartphones", "Netbooks" og navigasjonssystemer viste fremtidens mobile Internett.

I "Security World" debatterte eksperter fremtidens utfordringer innenfor IT-sikkerhet.
I Future Parc demonstrerte forskningsinstituttet sin funksjon som innovasjonsmotor for IKT-bransjen.
TeleHealth-kongressen og -utstillingen viste IT-løsninger for helsesektoren, mens utstillerne i Public Sector Parc presenterte løsninger for mere effektive løsninger innenfor offentlig forvaltning.

– Organiseringen av en fagmesse med global innvirkning, med 4300 utstillere og mer enn 400 000 besøkende er for både bransjen og oss som messearrangører en stor bragd – spesielt i disse tider – og understreker samtidig CeBITs enorme kraft, avsluttet Raue.

Neste års CeBIT arrangeres fra 2. til og med 6. mars 2010 (tirsdag til og med lørdag) på messeområdet i Hannover.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1