Tips redaksjonen
10.02.2009

Lite Sandefjordsfirma renser olje i hele verden

Ing. Åge S. Wågene AS i Sandefjord har siden 2001 levert sitt oljerenseanlegg Purifiner beregnet på hydraulikkolje til norsk og internasjonal shipping.
Det startet i beskjeden skala, men mange norske rederier skulle vise seg å gi firmaet de nødvendige referanser slik at firmaet så smått kunne starte salget utenfor Norge.
Firmaet har skaffet seg dyktige agenter i USA, Midt-Østen og Europa.

I 2007 fikk selskapet store leveranser til Holland America Cruise Line Seattle RCCL, Carnval, og i 2008 Norwegian Cruise Line, alle i Miami samt Bourbon Offshore Frankrike.

Høsten 2007 leverte Wågene en prøveleveranse til et multinasjonalt selskap i Asia. Dette selskapet har nå kommet tilbake og plassert en ordre på vel 1,8 millioner kroner i oljerenseutstyr, som ble levert i desember 2008.
Selskapet har varslet at flere ordrer vil komme i 2009 og 2010.


Forlenger oljens levetid
Oljerenseenheten Purifiner er et by-pass-filter som kontinuerlig sørger for at hydraulikkoljen er fri for vann og partikler.

Ved bruk av Purifiner får oljen bedre kvalitet enn ny olje, og filteret forlenger oljens levetid 10–15 ganger.

Når man vet at 80 % av alle havarier på et hydraulikkanlegg skyldes dårlig kvalitet på oljen, har det lille Sandefjordsfirmaet et stort marked å ta av i alle bransjer.

Til tross for den internasjonale nedturen i verden ser Wågene store muligheter til å utvikle salget videre i årene fremover, da de fleste kunder nå søker etter produkter for på sikt å spare penger.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1