Tips redaksjonen
10.02.2009

Fenalår skal være norsk

Åtte av ti forbrukere vil ha et fenalår lagd på norsk råvare. 86 % mener det er viktig å bevare fenalåret som et norsk tradisjonsprodukt. Nå søker norsk kjøttbransje om lovbeskyttelse for "Fenalår fra Norge.
20 norske fenalårsprodusenter har slått seg sammen i en bransjesammenslutning som nå søker om en beskyttet geografisk betegnelse for Fenalår fra Norge.
Det vil gi Fenalår fra Norge lovbeskyttelse og garantere at fenalår som har dette merket på pakken, er produsert på norsk råvare og etter strenge krav til prosess.


At det fortsetter å være norsk

Sentio har på vegne av Animalia gjennomført en forbrukerundersøkelse om holdninger til Fenalår.

At norske forbrukere ønsker seg et fenalår lagd på norsk råvare, er et soleklart resultat fra undersøkelsen. 79 prosent sier seg delvis eller helt enig i påstanden:

– Jeg foretrekker et fenalår lagd på norsk råvare. Bare ni prosent er uenige. Forbrukerne vil også gjerne beholde fenalåret som et norsk tradisjonsprodukt, 76 prosent er enige i dette, 11 prosent uenige.

Det ser ikke ut til å være fullt så viktig om fenalåret er produsert der man bor.
20 prosent sier seg helt enig i påstanden: Jeg foretrekker å kjøpe fenalår som er laget i mitt distrikt, mens dobbelt så mange, 39 prosent, er helt uenige i at lokalt produsert er viktig kjøpsargument.

Søknad om å beskytte fenalåret er nå sendt til Matmerk og bransjen håper at en beskyttelse innenfor merkeordningen skal føre til økt verdiskapning i hele verdikjeden.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1