Tips redaksjonen
10.02.2009

Mobotix har Skandinavia under overvåkning

Den tyske produsenten av kamerasystemer i megapikselklassen, Mobotix, tar mål av seg til å bli den største leverandøren av digital sikkerhetsteknologi i Skandinavia.
Mobotix forventer at det digitale markedet nesten vil fordoble seg, med en vekstrate på ca. 44 % i år, og selskapet anser derfor dette for å være det perfekte tidspunktet for å gå inn i det skandinaviske markedet med sin nyskapende teknologi for nettverkskameraer.

I løpet av svært kort tid har sikkerhetsgiganten Mobotix erobret store markedsandeler over hele Europa og er nå klar til å gå inn på det skandinaviske markedet og konkurrere mot sterke rivaler som Arecont, IQ vision og Axis.

– I Skandinavia er det analoge overvåkningsmarkedet mye større enn det digitale, så vår målsetting er klar: Vi sikter mot å vinne en stor del av det analoge markedet ved bruk av våre digitale IP-baserte løsninger, ettersom tendensen helt klart går i retning av digitalisering av markedet, forteller Bo Ørbjerg, Business Development Manager for Mobotix i Skandinavia og de baltiske landene.


Lisensfri løsning med integrert programvare

Mobotix’ overvåkningssystemer bruker et desentralisert opptakssystem som reduserer kravene til plass og serverkapasitet, og det kommer ingen kostnader i tillegg for styringsprogram eller dyre lisenser.

– Vi er også de eneste på markedet som tilbyr integrert lagring og programvare i våre overvåkningskameraer, noe som gjør dem raske og enkle å sette opp.
Mange av våre konkurrenter selger programvare, lagringsplass og maskinvare, slik som hus- og varmeelementer til sine kameraer som separate deler, noe som er helt utenkelig for oss. For du går da ikke ut og kjøper en bil uten hjul og motor, fortsetter Bo Ørbjerg.

– Mobotix kamera Q22M 3600 er det eneste i sitt slag på markedet.
Ved å bruke en diskret linse kan kameraet overvåke et helt rom uten blinde punkter, og er derfor ideelt til f.eks. små butikker, tog eller busser, som oppnår en komplett overvåkningsløsning med ett kamera, avslutter Bo Ørbjerg.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1