Tips redaksjonen
07.11.2008

SKAMEK Power leverer generatorsett til Polycrest Flotel-fartøy

SKAMEK Power (tidligere Skarbøvik Mekaniske) har inngått kontrakt med verftet Factorias Vulcano i Vigo, Spania, for levering av fire General Electric diesel generatorsett. Kontraktsverdien er ca.
 NOK 42 000 000 pr. fartøy, og selskapet har opsjon på levering til ytterligere to fartøy.

Kontrakten inkluderer inntil 12 General Electric 16V250 (diesel elektrisk) generatorsett, hvert på 3,5 MW v/900 o/m, for tre LMG 400 OFV offshore innkvarteringsfartøy.

Fartøyene er 125 meter lange og 25 meter brede og er bygd for det norske plattform- og offshoreselskapet Polycrest i Stavanger.

De fire GE generatorsettene skal leveres ultimo 2008, mens de to fartøyene selskapet har opsjon på, skal leveres i løpet av 2009.

– Kontrakten bekrefter at vi er svært konkurransedyktige i dette markedet, både når det gjelder leveringstid, pris og kvalitet, sier visepresident, drift, Matts Holmstedt.

SKAMEK Power er også i ferd med å signere flere andre kontrakter av tilsvarende verdi for motorer til plattform- og offshoreindustrien.

SKAMEK Power er autorisert distributør av General Electric medium speed dieselmotorer og er et hurtig voksende selskap.

De er en del av et verdensomspennende servicenettverk med reservedelslager som sikrer maksimalt 48 timers leveringstid. 

GE har levert mer enn 15 000 dieselmotorer over hele verden.

SKAMEK opplyser at de tilbyr svært kort leveringstid både når det gjelder fremdriftsmotorer og generatorsett.

GE motorer/generator-sett oppgis også å være svært pålitelige og driftsøkonomiske, de skal tåle lange serviceintervall og oppfyller de seneste utslippskravene, iflg. MARPOL, EPA tier II.

De oppfyller også DNVs Clean Design utslippskrav uten at det er behov for avgassbehandling.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1