Tips redaksjonen
04.09.2008

Sosialt på kjøkkenet

Eierne ønsket seg et kjøkken der de slipper å stå med ryggen mot gjestene når de lager mat. Og det fikk de! Med et spisekjøkken på 40 kvadratmeter er det plass nok til sosialt samvær rundt grytene.
Dette romslige kjøkkenet ligger i en villa fra 1925. Rommet er på 40 kvadratmeter og inneholder en arbeidsdel og en spiseavdeling. En stor peis markerer overgangen mellom delene. De nye eierne syntes planløsningen var funksjonell og grei, men de ønsket å integrere spiseavdeling mer med kjøkkenet. Det gjorde de blant annet ved å fjerne gammel parkett og gamle fliser og legge ny eikeplank over hele gulvflaten. Veggene var kledd med fiskebensstrie fra 1980-årene, så den var også moden for utskifting. Strien ble dekket med 6 millimeter rehab-gips, og skjøtene ble jevnet med akryl. Eierne ønsket seg et tapet som sto i stil med husets arkitektur, og de fant et ornamentmønstret i hvitt og lys grått. Kjøkkeninnredningen måtte byttes ut, og eierne valgte å fortsette med en i hvitt, men med strammere fronter. Den nye avtrekksviften i stål og glass og nye benketopper i svart granitt ga arbeidsdelen på kjøkkenet et eksklusivt uttrykk. – For oss er kjøkkenet det viktigste rommet i hjemmet, så vi ønsket en løsning der vi ikke måtte stå med ryggen til gjestene når vi lager mat. Det skal være sosialt å kokkelere, og vi har allerede erfart at gjestene våre trives godt med å slå seg ned på barkrakkene ved kjøkkenbenken mens vi gjør ferdig middagen. Der kan de sitte med et glass vin, småprate og prøvesmake. Det er en god start på en hyggelig kveld, synes vertskapet. Et vakkert, gammelt framskap er plassert i overgangen mellom kjøkkenets arbeidsdel og spiseavdeling. Langbordet har verten tegnet selv, og stolene i mokkafarget skinn har komfort som tåler en laaaang middag.
[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1