Tips redaksjonen
09.07.2008

ODIM tildeles subsea- og dypvannskontrakt til 52 millioner kroner

ODIM er tildelt en kontrakt av Zhejiang Shipbuilding (Sinopacific Group) i Kina til en verdi av 52 millioner kroner for automatisert håndteringsutstyr.
I følge kontrakten skal ODIM levere fire automatiserte håndteringssystemer for fjernstyrte undervannsfartøyer (ROV), eller ODIM LARS (launch and recovery system), samt to ODIM ABAS dekkskraner.

Systemene skal leveres i 2009 og skal installeres på to IMR-fartøy (inspection, maintenance and repair), som er under bygging for Neptune Offshore i Fosnavåg.
  
ODIM LARS er etablert som en industristandard på nye subsea-fartøyer. Systemet skal håndtere fjernstyrte undervannsfartøyer som skal brukes ned til 4000 meters dyp.
  
– For hver ekstra dag en ROV er i operasjon, øker inntjeningen til vår kunde. Våre løsninger er utviklet for å gjøre kundene mer effektive i sin operasjon.

Den aktive hivkompenseringen på ODIM LARS kompenserer for fartøyets bevegelser i bølger. Det betyr at det operative værvinduet for kunden kan utvides og sikkerheten økes, sier direktør Jon Olav Kopperstad.
  
– Subsea og dypvannsmarkedet vokser raskt, og potensialet innenfor konstruksjon- og installasjonsmarkedet er stort både på kort og lang sikt.

Oppkjøpet av ABAS Crane (nå ODIM ABAS) har vært et viktig element for å utvikle dette markedet videre. Selskapet kompletterer ODIM-konsernet på en utmerket måte med tanke på kompetanse, kapasitet og produktportefølje, sier visekonsernsjef Kjetil Leine.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1