Tips redaksjonen
09.07.2008

Storkontrakt til Skamek

Skamek Power (tidligere Skarbøvik Mekaniske) har signert en kontrakt med North Sea Shipping om levering av generatorsett til deres nye Multi Purpose Offshore-fartøy med en lengde på 160 meter og bredde på 30 meter.
Løsningen består av seks stk. General Electrics diesel (diesel elektrisk) 3,5 MW generatorsett av typen 16V250. Generatorsettene vil bli levert i april 2009, og kontraktens verdi er på ca. 62 millioner kroner.

Ny Teknikk får opplyst at generatorsettene tilfredsstiller alle miljøkrav og har Marpol, DNV Clean-design og US Environmental Protection Agency`s (EPA) Tier 2-sertifisering.
   
– Denne kontrakten bekrefter vårt konkurransefortrinn med motorene fra General Electric, GE.

Vi ser også en endring i markedet, der fokus blir mer rettet mot reduksjon av utslipp og reduksjon av kostnadene gjennom motorens livssyklus. 

Her har GE en styrke på begge punkter, sier salgskoordinator Svein-Kristian Engeset hos Skamek Power.
  
Skamek Power er autorisert distributør av General Electric medium speed dieselmotorer. Selskapet er en del av et verdensomspennende servicenettverk med reservedelslager som sikrer korte leveringstider.

Det inkluderer også kritiske deler og komponenter. Skamek holder til i hjertet av det maritime clusteret i Ålesund, der serviceavdelingen Skamek Service tilbyr kundene service og vedlikehold av både motor og skip.
  
Engeset forteller at GE har levert mer enn 15 000 dieselmotorer til kunder over hele verden, og at de tilbyr svært kort leveringstid både når det gjelder fremdriftsmotorer og generatorsett.

De nye V250- og L250-motorene er av europeisk/metrisk design og oppfyller de seneste utslippskravene i henhold til MARPOL, EPA Tier II.

De oppfyller også DN's Clean Design utslippskrav uten at det er behov for avgassbehandling.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1