Tips redaksjonen
01.05.2008

Kan lukke vinduet samme dag

Hurtigtørkende vindusmaling gjør at du kan lukke vinduet samme dag som du har malt – du kan attpåtil rekke to strøk om du vil.

Tekst: Gitte Granstrøm/ifi.no. foto: Frode Larsen/ifi.no og produsenten
At en kan lukke det nymalte vinduet før sengetid, redder nok nattesøvnen til mange. Kald vind og kryp i små og store størrelser holdes ute, samtidig som samvittigheten er bedre etter å ha gjort den nødvendige malerjobben.
 
Spar tid, helse og miljø
Med den nye vindusmalingen fra Beckers kan man male to strøk med dekkende maling på en og samme dag, mot ett strøk om dagen som har vært vanlig tidligere.

Vindusmalingen tørker i løpet av to timer og er overmalbar etter fire til seks timer. I tillegg til at tørketiden kortes ned, er malingen helt fri for løsemidler og dermed skånsom mot både helse og miljø.
   
Malingsprodusenten Beckers’ målsetting er at innen 2009 skal 99 prosent av all maling som selges fra Beckers, være vanntynnbar. I disse dager lanserer Beckers et nytt, vanntynnbart vindusmalingssystem som består av grunnolje, grunnmaling og dekkende maling.
 
Langvarig beskyttelse
Vinduene på et hus er svært utsatt for vær og vind og rammes fortere enn andre flater av fukt- og råteskader. Mal med hele malingssystemet for et langvarig og holdbart resultat:

grunnoljen impregnerer, grunnmalingen beskytter mot fukt, og den dekkende malingen gir en fin og motstandsdyktig overflate som bevarer fargen. T

ester gjennomført av Beckers har vist at den vanntynnbare malingen faktisk holder på fargen bedre enn de eldre og løsemiddelbaserte malingstypene.
 
Bruk riktig verktøy
– Når en maler med vanntynnbar maling, er det viktig å benytte riktig verktøy for best mulig resultat.

En myk, syntetisk pensel egner seg best for denne malingstypen, sier Chresten Nielsen, malermester og teknisk ansvarlig i Tikkurila Norge AS, som markedsfører og selger Beckers i Norge.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1