Meny
07.03.2006

Brødkvalitet styrer butikkvalget

Over halvparten av oss mener brødkvalitet er så viktig at det avgjør hvilken matbutikk vi går i, viser en ny undersøkelse.
60 prosent velger butikk etter brødkvalitet, ifølge en kundeundersøkelse fra Coop. Det er ikke tilfeldig at nordmenn legger mye vekt på brødkvaliteten, mener den fransk-norske eieren av bakervarebedriften United Bakeries, Remi Goulignac.

Skiller oss ut
– Når forbruket er høyt, blir også kvaliteten viktig. Brød inngår i langt flere måltider i Norge enn i de fleste andre land – til frokosten, i matpakka og til kveldsmaten. Du trenger ikke å dra lenger enn til Sverige før det forholder seg annerledes. Der skal lunsjen helst være varm, sier Goulignac til Newswire.
  
I løpet av en tiårsperiode har utvalget i brødhyllene blitt mye større. Før spiste nordmenn flest kneipp til kr 3,90. Brød var billig, og kvaliteten deretter. Nå har vi mer penger og betaler gjerne 30 kroner for å få et brød som smaker godt.

Jeg tør påstå at det fremdeles ikke er så mye hvis du tenker på hvor mange hundrelapper vi bruker på de andre matvarene i handleposen, sier Goulignac.  

Vil se mel
Den økende etterspørselen etter brødkvalitet har også resultert i større interesse for brødbaking som håndverkstradisjon. Etter hvert har brødutsalg der kundene kan se brødene bli bakt, dukket opp og gjort suksess.
  
Folk vil ha tilbake bakeren. Vi vil oppleve hvordan det gjøres, se melet i luften, sier Goulignac. United Bakeries kaster seg selv på trenden. Snart åpner kjeden sitt første åpne bakeri på CC Vest i Oslo. Planen er å utvide til andre deler av landet etter hvert. 

Frister med lukt
Brød regnes som en stadig viktigere del av vareutvalget. På Smart Club kan du få kjøpt alt fra parkett til joggesko. For et par år siden åpnet de også eget bakeri.
  
Folk etterspør godt brød. Derfor var vi bevisst på at vi ville ha et eget bakeri, sier markedsdirektør Per-Olav Andersen i Smart Club. I motsetning til andre varer kan brødene reklamere med sin egen lukt.
  
Sanseinntrykk er en viktig del av handlerunden. Duften av nystekt brød er med på å gjøre turen triveligere, sier Andersen.

« Tilbake

 CMS by Makeweb.no