Meny
10.01.2006

Slår et slag for bygg

Bygg i mat holder deg lengre mett, den fordøyes langsommere, og de lange kjedene gir bevegelser til tynntarmen og næring til bakteriene i tykktarmen.
Listen over sykdommer som bygg har et positivt bidrag til, er derfor lang. Amerikanske produsentene har søkt om tillatelse til å merke med fem påstander:

reduserer risiko for mage- og tarmkreft, reduserer risiko for hjerte-kar lidelser, reduserer risiko for diabetes type 2, stimulerer immunforsvaret og bidrar til å redusere risiko for overvekt. Dette går fram av en nyhetsmelding på hjemmesiden til Matforsk. 
  
Matforsks forskningssjef Einar Risvik har i lengre tid talt byggets sak, ikke minst fordi 95 % av byggets som produseres i Norge, bruks som dyrefôr. Han mener den største årsaken til at bygg er tatt så lite i bruk i Norge, er at nordmenn mangler oppskrifter med bygg.
  
Nå vil Matforsk slå et slag for bygget og har lagt ut en del spennende oppskrifter med bygg på sin hjemmeside og oppfordrer samtidig leserne til å sende inn gode oppskrifter.
« Tilbake

 CMS by Makeweb.no