Tips redaksjonen
03.01.2014

2,5 sekunder bedre tid i mørket

Danske MOTOR har testet bilpærer. Kvaliteten kan beviselig knyttes opp mot trafikksikkerhet.

MOTOR fra FDM, Danmarks største organisasjon for bileiere, har testet 22 forskjellige pærer i alle prisklasser. Philips’ to modeller, X-treme Vision +100 % og VisionPlus +60 %, tok henholdsvis første- og andreplass i testen. Vinneren ble påvist å gi mest lys på rett sted for optimalt synsfelt og synlighet i forhold til møtende trafikk. Dette er avgjørende for sikkerheten på veien, spesielt på denne tiden av året.
   – Vi er svært stolte av resultatet i denne testen. Philips Automotive fokuserer på kvalitet og på å utvikle de beste belysningsløsningene i trafikken, sier Martin Rapp, salgssjef i Philips Automotive Norge.
   Testen viste at X-treme Vision +100 % lyser 40 meter lengre i front av bilen enn pæren som ble rangert lavest i testen. Disse 40 mørke meterne utgjør en betydelig forskjell og kan være avgjørende for om man har nok tid til å styre klar av hindringer i veibanen. Lyset fra Philips sin modell betyr at man får 2,5 flere sekunder reaksjonstid på veien, som tilsvarer 40 ekstra meter med bremselengde på bare 60 km/t.
 
  Et viktig funn fra testen viser at jo billigere pæren er, desto dårligere er kvaliteten. Den lavest rangerte pæren i testen ble påvist å gi det mest ujevne lyset på veien, samt at den blendet møtende trafikk. Dette gjør det vanskeligere for begge sjåførene å se i mørket, og setter trafikksikkerheten på spill.
   – Testen beviser at vi leverer teknologien og produktene som gir det beste lyset. Våre pærer sikrer sjåfører tryggere ferdsel i mørket, sier Rapp.

[Tilbake]

 Makeweb CMS 4.1